Be Different

Even mezelf voorstellen…..

Beste lezer(es)s(en), ik ben Tristan en ben 10 jaar oud en zit in groep 7. Ik ben een grote trotse broer van Isis (3 maanden oud) en zoon van Harald (44 jaar) & Mariëlle (42 jaar).

Mijn ouders helpen me met deze website en daar ben ik heel blij mee 🙂 

Verder hou ik van voetballen en start ik volgende week met atletiek. Heb er heel veel zin in, want ik heb veel energie die ik kwijt kan tijdens sporten.

Op school heb ik het heel erg naar mijn zin. Het is een Christelijke school, niet dat ik gelovig ben (mijn ouders trouwens ook niet), waar ik veel leer over waarden en normen vanuit de bijbel. Eigenlijk vind ik dat wel mooi, want het zet me geregeld aan het denken over het leven, maar ook over mijn gedrag en beslissingen die ik wil maken of al gemaakt heb. Dit bespreek ik met mijn ouders en zij staan open voor mijn visie. Zo kan ik heel slecht tegen reclames van dierenleed, arme mensen of het nieuws over oorlogen en andere negatieve onderwerpen. Daar ben ik gewoon gevoelig voor. Het raak me…..

Mijn ouders zeggen dat ik een nieuwetijdskind ben die hoog gevoelig is. Ik voel gewoon veel en kan snel van slag raken. Mijn ouders zeggen dat het een mooie kwaliteit is dat ik veel voel, maar dat ik er vanzelf mee leer omgaan.

Hetgeen wat me momenteel diep heeft geraakt is het onderwerp over armoede. Ik besefte nooit wat het inhield en beschouwde het vanzelfsprekend als ik alles kreeg wat ik nodig heb. Op een gegeven moment kwam dit onderwerp ter sprake en werd mij verteld dat het allemaal niet vanzelfsprekend was. Op school vertelde een kindje dat hij/zij beleg op haar brood had wat veel te duur was (rond de 3 euro). Haar ouders waren geschrokken van de prijs. Op dat moment keek ik naar mijn brooddoosje en dacht “oh….dan heb ik wel een heel dure lunch”. Wij eten thuis glutenvrij, dus dat brood is vele malen duurder dan gewoon tarwebrood. Het beleg op mijn brood is glutenvrij en vrij van E-middelen. De salade die ik soms eet is biologisch. Het dagelijkse fruit is ook biologisch en de snacks zijn ongebrande noten of een raw cacao chocoladereep en wat dan ook.

Dit vond ik altijd vanzelfsprekend, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik vertelde mijn ouders dat ik een dubbele boterham met iemand had gedeeld die haar/zijn brood was vergeten. Het gaf me een goed gevoel om te delen. En nog meer toen ik zag dat hij/zij ervan genoot. Dit vertelde ik aan mijn vader en moeder. In eerste instantie dacht ik dat ze het niet leuk zouden vinden als ik mijn eten weggaf, maar toen ik motiveerde waarom ik dat deed. zeiden mijn ouders dat ze het lief en zorgzaam vonden en dat ze trots op me zijn.

Uiteindelijk kwam ik met een idee om een steentje bij te dragen aan de wereld. Op mijn manier en binnen mijn mogelijkheden. Want ik begrijp “dat als je de wereld een mooiere plek wilt maken, dat je zelf een steentje mag bijdragen aan die mooiere wereld”…..

Zo ben ik met mijn ouders gaan zitten en ik deelde mijn idee. Zij staan achter me en steunen me.

Het idee is als volgt…….

Nu vind ik het leuk om cadeautjes vanuit het hart te maken en die weg te geven. Samen met mijn ouders heb ik nagedacht welk soort harte cadeautjes ik ga maken. Deze cadeautjes ga ik verkopen, zodat ik het geld kan doneren aan Edukans (schoenmaatje) of aan een ander goed doel naar keuze.

Wat ik nu eerst ga doen zijn de “harte cadeautjes” maken, zodat ik die online kan tentoonstellen. Schoenendozen verzamelen voor Edukans (deze ga ik vullen met het opgebrachte geld van de “harte cadeautjes”). Ik ga samen met mijn ouders bekijken welke organisaties ik graag wil steunen.

Het is het idee van “Geven & Ontvangen”………”Give & Receive”….

Geven, omdat ik het leuk vindt om de “harte cadeautjes” te maken en dat ik het voor een klein bedrag verkoop. Dit geld schenk in de vorm van giften (of gevulde schoenendozen), inkoop voor nieuwe “harte cadeautjes” e.d.

Ontvangen, omdat het een positief gevoel en energie geeft om iets voor een ander te doen.

Waarom “Be Different”?

Mijn vader is eigenaar van Praktijk Pure Different, dus ik vroeg aan mijn ouders wat Pure Different betekent. Ze legde het uit. Ik wilde anders en vooral mezelf zijn en toen zeiden ze “Be Different”……….Ja en zo ontstond “Be Different Tristan”.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden mijn blog te lezen. Binnenkort zal ik meer vertellen over de “harte cadeautjes”. Ik hoop dat mensen het leuk vinden, zodat mijn droom in vervulling mag komen.

Zonnegroetjes vanuit het hart,