Zwerfboeken

Wist je dat….

  • Je gemiddeld 1.000 nieuwe woorden per jaar leert als je 15 minuten per dag leest?
  • Er 80.000 Nederlandse woorden bestaan?

Helaas leven heel veel mensen in armoede. Hierdoor kunnen kinderen, maar ook volwassen niet meedoen met hun leeftijdsgenoten of zichzelf naar wens ontwikkelen. Dat is heel jammer……

Iedereen verdient een eerlijke kans!

Stichting Kinderhulp is o.a. een hele mooie stichting die hulp biedt op een kindgerichte manier. Zoals door bijvoorbeeld een tweedehandse fiets te schenken, contributie te betalen voor een sportclub of een weekje kamperen en ga zo maar door.

Zo bestaan er gelukkig heel veel goede initiatieven vanuit verschillende stichtingen. Heel veel mensen weten de wegen niet te vinden naar deze, voor velen onbekende, stichtingen. Geregeld adviseer ik vaak mensen om naar de bibliotheek te gaan om in het “Fondsenboek” te kijken. In dit boek zijn alle bekende stichtingen/goede doelen samengebundeld. Je kunt dan zoeken naar een stichting/goede doel naar je hulpvraag. Volg de aanwijzingen in het boek op en probeer je kans te pakken.

Baat het niet dan schaad het niet……

Terugkomend op de zwerfboeken……

Zo zijn we thuis boekenverslinders. We lezen gewoon graag, maar wel binnen een bepaalde genre. We schaffen geregeld zelf boeken aan, omdat we ons niet willen laten beperken tot de uitleentermijn van de bibliotheek. Dat is luxe, maar wel fijn als je je eigen termijn kan bepalen.

We zijn ervan bewust dat niet iedereen de luxe heeft om geld uit te geven aan een mooi boek. De bibliotheek is een zeer goede uitkomst.

De boeken die wij uitgelezen hebben en waarvan we achteraf bedenken dat we ze liever aan een kringloop willen schenken, hebben we een andere bestemming voor bedacht. We laten de kinderboeken rondzwerven met stickers erop van Kinder Zwerfboeken.

zwerfboeken

De volwassen boeken (genre = holitische gezondheid en persoonlijke ontwikkeling) laten we zelf rondzwerven met een zelfontworpen sticker erop.

We hebben een grote doos vol mooie, velen (zo goed als) nieuwe, boeken. We hebben besloten de boeken door heel Nederland te laten zwerven nadat wij aan het ontspullen zijn gegaan in huis (zie de blog over “De kracht van het ontspullen”). Puur om het feit dat we iedereen leesplezier gunnen en een stukje zelfontwikkeling. De Wet der Aantrekking zorgt ervoor dat de juiste persoon zich tot het boek aangetrokken voelt. De inhoudt van het boek zal dan ook resoneren met de interesse(s) van de persoon die het boek vindt. Dus dat komt wel goed…..

Op die wijze voelt het voor ons fijn om de boeken te delen.

Het enige wat je hoeft te doen is genieten van het lezen en het boek, om het vervolgens weer te laten zwerven, zodat iemand anders mag genieten van het boek.

 “De kracht van delen vertaalt zich in het manifesteren van overvloed”

 

Overvloed heeft te maken met een gevoel van welzijn. Het hoeft zich niet te vertalen in financiële overvloed, want daar gaat het niet om, maar in een gevoel van welbevinden.

 Delen maakt gelukkig!

Ik ben op zoek naar mensen die graag hun boeken willen delen, zodat ik, als ik mijn gezin op pad ben, de boeken door heel Nederland kan laten zwerven. De boeken worden op verschillende locaties neergelegd, zodat de gelukkige vinder veel leesplezier zal beleven.

Heb jij nog boeken over?

Praktijk Pure Different - Zwerfboeken - PDD zoekt boeken

Mail mij dan via praktijk.puredifferent@gmail.com

Mijn dank is groot!

De boeken waarnaar ik op zoek ben:

  • Educatieve kinderboeken
  • Spirituele kinderboeken
  • Spirituele volwassen boeken
  • Holistische gezondheidsboeken
  • Volwassen zelfhulpboeken

Mijn visie is, dat hoe meer kennis men bezit, maar ook hoe meer zelfbewuster men worden, hoe meer men de regie in eigen handen neemt. Op gezondheidsvlak zal dit vertalen naar meer bewuste keuzes, maar ook meer vitaliteit. Op emotioneel niveau verhoogt dat het gevoel van zelfvertrouwen.

Daarom laat ik graag “bewuste” en “educatieve” boeken zwerven…..

Bij deze deel ik graag een stukje overvloed aan informatie, in de vorm van boeken, met zoveel mogelijk mensen die de boeken vinden die het vervolgens weer laten zwerven.

Met zijn allen vormen we de maatschappij. Met zijn allen kunnen we de wereld tot een meer verbonden wereld maken.

Verbinding in jezelf………en verbinding met alles en iedereen om je heen.

Hoe maken we van de wereld een stukje hemel op aarde?

Simpel, door geen onderscheid te maken en onbevooroordeeld, zonder aanziens des persoons, iemand iets te gunnen. Iedereen heeft een talent of iets te bieden binnen zijn/haar mogelijkheden. Het maakt niet uit wat het is, zolang de intenties maar positief zijn en de energie gestuurd is vanuit het hart.

Wie deelt met mij mooie boeken, die ik vervolgens weer mag laten zwerven?

Hieronder een liedje van Micheal Jackson die zojuist tijdens schrijven van deze blog werd opgezet door onze zoon van 9. Hij is vindt de muziek van Micheal mooi, maar ik moet toegeven dat dit nummer ook wel past bij deze blog……Vindt je ook niet?